Tom Vreugdenhil

Margriet Eshuijs en Maarten Peters - historisch overzicht


Historisch overzicht


Historisch overzicht

Historisch overzicht: Lucifer - Margriet Eshuijs Band (1972-1986)

Historisch overzicht: Maarten Peters (1982-1995)

Historisch overzicht: Margriet Eshuijs and The Band (1990-1998)

Historisch overzicht: Margriet Eshuijs and The Band (1998-heden)

Historisch overzicht: Maarten Peters : dodenherdenking Westerbork (1999-heden)

  Totaaloverzicht (1972-heden)
Lucifer - Margriet Eshuijs Band (1972-1986)
Maarten Peters (1982-1995)
Margriet Eshuijs and The Band (1990-1998)
Margriet Eshuijs and The Band (1998-heden)
Maarten Peters : dodenherdenking Westerbork (1999-heden)
 
UITLEG: Het historisch overzicht start met het algemene overzicht van de muzikale carrières van Margriet en Maarten met de uitgebrachte albums en de groepen waar ze in speelden. Klikken op een album brengt je naar de gegevens over dit album in de discografie. Je kunt dan altjd weer terug via de link in het linker scherm.
Klikken in de buurt van of tussen albums brengt je naar een deeloverzicht waarin ook de leden van de bands staan. Met de pijl rechtsboven kun je weer terug naar het totaaloverzicht. Er staan ook tekstuele links naar het totaaloverzicht en de deeloverzichten onder het overzicht.

“The Band” bestaat sinds medio 2003 naast Margriet Eshuijs en Maarten Peters uit:
Co Vergouwen: keyboard, vleugel, Hammond, achtergrondzang
David de Marez Oyens: basgitaren, percussie, achtergrondzang
Mark Eshuis: drums, percussie

Margriet : De toekomst van gister is vandaag Margriet en Maarten : You take my breath away Maarten : De toekomst van gister is vandaag
Het ligt voor de hand de discografieën en lijsten met composities van Margriet Eshuijs en Maarten Peters samen op één website te zetten. Hun muzikale carrières zijn sinds de jaren tachtig steeds nauwer met elkaar verweven geraakt. Sinds het begin van de jaren negentig is nagenoeg alles wat Margriet tijdens concerten en op cd’s ten gehore brengt, geschreven door Maarten Peters. In de jaren negentig waren er nog een paar nieuwe nummers van andere componisten, sinds eind jaren negentig is al het nieuwe materiaal van Maarten en brengt Margriet, naast het werk van Maarten, alleen nog een paar oude succesnummers als “House for sale”, “Black pearl” en “Rose’s cantina”, in steeds wisselende arrangementen. Deze beperking tot het werk van één componist is zeker geen verarming, integendeel, concerten en cd’s zijn in de loop van de tijd alleen maar mooier geworden.
Natuurlijk zou Margriet zonder Maarten prachtige liedjes zingen en natuurlijk zou Maarten zonder Margriet mooie liedjes componeren, maar samen zijn zij een gouden duo die elkaars mogelijkheden versterken en bij elkaar het onderste uit de kan halen. In het meer recente repertoire van Margriet zitten moeilijker te zingen nummers, voor zover ik dat kan beoordelen, maar ook deze weet zij prachtig over het voetlicht te brengen. Kun je van elk van beide al zeggen, dat zij musici zijn in hart en nieren en dat muziek hun leven is, als paar leveren zij een product dat in alle opzichten aan zeer hoge kwaliteitseisen voldoet.
Ofwel in een wiskundig niet, maar praktisch wel kloppende vorm:

Margriet = muziek        Maarten = muziek

Margriet + Maarten = (muziek)²