Tom Vreugdenhil

Greetje Kauffeld - concerten

Bijgewoonde concerten:

Datum Plaats Theater Programma
2019 dec 08 Rotterdam De Doelen Zondagochtendconcert
2017 nov 05 Rotterdam De Doelen Zondagochtendconcert
2017 apr 08 Aartswoud Jazzkerk
2015 apr 17 Amsterdam North Sea Jazz Club
2014 nov 09 Zandvoort De Krocht Jazz in Zandvoort
2014 okt 24 Amsterdam Betty Asfalt Complex
2014 sep 20 Brielle Op de markt Big Band Festival
2014 mei 23 Hoofddorp
2013 sep 06 Geldrop Geldrop ZZzingt
2013 jan 06 Zoetermeer Restaurant De Sniep Fascinating Jazz
2012 sep 09 Zwolle De Koperen Hoogte Harry Emmery invites ...
2012 mei 20 Hoorn De Roode Steen Jazz Hoorn
2012 mei 13 Rotterdam SS Rotterdam, Queen’s Lounge The Dutch Swing College Band & Greetje Kauffeld
2011 nov 18 Amsterdam Apollofirst Theater A lovely way to spend an evening
2011 okt 08 Enschede De Tor
2011 aug 02 Amsterdam Concertgebouw, Kleine Zaal Greetje Kauffeld en Kwartet
2011 jun 24 Zwolle Bibliotheek All that jazz
2011 apr 10 Zwolle De Koperen Hoogte Harry Emmery invites ...
2011 mrt 20 Sneek Daaldersplaats Harry Emmery invites ...
2010 aug 07 Zandvoort Gasthuisplein Jazz in Zandvoort
2009 okt 11 Zandvoort De Krocht Trio Johan Clement + Greetje Kauffeld
2009 mei 08 Amsterdam Apollofirst Theater The Queen of Jazz
2008 dec 29 Tilburg Paranoia Stranger than paranoia
2008 nov 02 Breda PARA Jubileum Small Town Big Band
2008 mrt 30 Oegstgeest Het Witte Huis Swinging Oegstgeest
2008 feb 08 Amsterdam Centrale Bibliotheek Jazz in de Bieb
2007 mrt 16 Den Haag Anton Philipszaal Greetje Kauffeld met Simon Rigter en het Cees Slinger Trio
2007 jan 14 Bussum Theater Spant! Gouden jubileum matinee
2006 sep 29 Enschede Muziekcentrum, Arke Zaal Dubbel concert met Dig d’Diz en Greetje Kauffeld
2006 sep 08 Wageningen Will Schouten Jazz Paleis (Spiegeltent) Rhinetown Jazz Festival

Rotterdam, De Doelen, 8 december 2019

Een zondagochtendconcert met The Ramblers

Rotterdam, De Doelen, 5 november 2019

Een zondagochtendconcert ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum van Greetje Kauffeld

Zoetermeer, Restaurant De Sniep, 6 januari 2013

Fascinating Jazz; Greetje Kauffeld met Jan Menu en Peter Niewerf

Zwolle, De Koperen Hoogte, 9 september 2012

Greetje Kauffeld met Harry Emmery, contrabas en Jasper Soffers, vleugel.

Hoorn, De Roode Steen, 20 mei 2012

Jazz Hoorn, een tweedaags jazzfestival. Greetje Kauffeld, Jan Menu en de Holland Big Band o.l.v. Loet van der Lee

Rotterdam, SS Rotterdam, Queen’s Lounge, 13 mei 2012

The Dutch Swing College Band & Greetje Kauffeld

Amsterdam, Apollofirst Theater, 18 november 2011

A lovely way to spend an evening

Enschede, De Tor, 8 oktober 2011

Greetje Kauffeld met Jan Wessels (trompet), Peter Nieuwerf (gitaar) en Ruud Ouwehand (bas).

Amsterdam, Concertgebouw, Kleine Zaal, 2 augustus 2011

Greetje Kauffeld en Kwartet, bestaande uit Jan Menu (saxofoon), Jasper Soffers (piano), Hans van Oosterhout (drums) en Clemens van der Feen (bas)

Zwolle, Bibliotheek, 24 juni 2011

Greetje Kauffeld, zang
Combo Jacco van Santen

Zwolle, De Koperen Hoogte, 10 april 2011

Greetjw Kauffeld, zang
Tilmar Junius, piano
Harry Emmery, contrabas
Joost van Schaik, drums

Sneek, Daaldersplaats, 20 maart 2011

Greetje Kauffeld, zang Rob van Bavel, piano Harry Emmery, contrabas

Zandvoort, Gasthuisplein, 7 augustus 2010

Greetje Kauffeld trad op bij Jazz in Zandvoort. Ondanks de nogal primitieve omstandigheden was het een mooi concert. Zij werd begeleid door Jan Menu op saxofoon, Johan Clement aan de piano, Edwin Corzilius op bas en Erik Kooger op drums. Drie nummers die zij zong zijn te zien op YouTube: The shadow of your smile, Fly me to the moon en On a clear day.

Zandvoort, De Krocht, 11 oktober 2009

Greetje Kauffeld trad in De Krocht op met het Trio Johan Clement.

Amsterdam, Apollofirst Theater, 8 mei 2009

Een concert in het Apollofirst Theater, ik had geen idee wat ik me daarbij moest voorstellen. Greetje Kauffeld zou daar optreden begeleid met slechts één gitaar, maar dan wel bespeeld door Peter Niewerf. Deze twee artiesten staan natuurlijk wel garant voor een mooie avond en dat werd het dan ook. Het bleek een heel klein zaaltje te zijn (55 zitplaatsen). Het werd daarom een heel intiem en heel mooi concert. Behalve het repertoire dat Greetje normaal zingt, zong zij ook een aantal oude nummers uit het begin van haar professionele carrière en zelfs van daarvoor. Dat riep jeugdherinneringen op, het zijn nummers die ik vroeger hoorde uit het kastje van de draadomroep (weet iemand nog wat dat was?) met een voor die tijd behoorlijk goede geluidskwaliteit. Het werd een heel mooie avond waarvan ik heel erg genoten heb.

Tilburg, Paradox, 29 december 2008

Eind december waren de “Stranger than paranoia” dagen in Paradox in Tilburg. Op 29 december trad onder andere Greetje Kauffeld op. Het programma die avond begon met het duo Claudio Puntin en Steffen Schorn. Zij speelden op hun blaasinstrumenten een heel apart programma met voor mij onbekende composities en haalden daarbij van alles uit met hun instrumenten; het was wel mooi om dat een keer te horen en te zien. Daarna volgde Greetje Kauffeld met Ruud Ouwehand, bas, Peter Niewerf, gitaar en Jan Wessels, trompet. Zij brachten een heel mooi programma dat in deze ruimte heel goed klonk en waarvan ik bijzonder heb genoten. De avond werd besloten door The Dorf, bestaande uit 20 musici. Mijn vermoeden dat het wel eens te hard zou kunnen worden, werd bewaarheid; ik heb dit gedeelte niet afgewacht en ben voortijdig vertrokken. Maar het was een avond die zeer de moeite waard was.

Breda, PARA, 2 november 2008

De Small Town Big Band vierde hier zijn vijfentwintigjarig jubileum. Zij hadden daarbij als gasten uitgenodigd Greetje Kauffeld (zang) en Jan Menu (baritonsaxofoon). Het zaaltje was eigenlijk te klein voor het geluid van een complete Bigband plus twee gasten, maar het werd toch wel een goed concert.

Oegstgeest, Het Witte Huis, 30 maart 2008

Swinging Oegstgeest is een combinatie van diner en muziek. De muziek was op deze dag een optreden van Greetje Kauffeld met het Trio Peter Beets, bestaande uit Peter Beets, vleugel, Ruud Jacobs, bas en Martijn van Iterson, gitaar. Aangezien deze locatie dichtbij mijn woonplaats ligt, wilde ik daar zeker niet ontbreken. Het was een geslaagde combinatie, lekker eten en heerlijke muziek tussen de gangen door. De muzikanten waren goed en met zo’n trio zingt Greetje zonder meer voortreffelijk. Het is een heel mooie avond geworden.

Amsterdam, Centrale Bibliotheek, 8 februari 2008

Jazz in de Bieb met Greetje Kauffeld die werd begeleid door Rob van Kreeveld aan de vleugel, René van Beeck op contrabas en Joost Kesselaar achter de drums. Dat beloofde een prachtige avond te worden en dat werd het ook. Er werd heerlijke muziek gemaakt waarbij Greetje voortreffelijk kon zingen. Een concert om van te genieten.

Den Haag, Anton Philipszaal, 16 maart 2007

Cees Slinger (piano), Jan Voogd (contrabas), Joost van Schaik (drums) en Simon Rigter (saxofoon) zijn stuk voor stuk al zeer goede musici die prachtige muziek kunnen maken. Voeg daar nog Greetje Kauffeld bij en je hebt een onvergetelijke muzikale avond.
De Anton Philipszaal is een heel mooie zaal en muziek en zang klonken daar uitstekend. Met genoemde musici en zangeres was het genieten van de eerste tot en met de laatste noot.

Bussum, Theater Spant!, 14 januari 2007

50   Greetje Kauffeld was de hoofdpersoon in een prachtig en zeer gevarieerd concert ter gelegenheid van haar gouden jubileum als zangeres. Ze werd begeleid door het Metropole Orkest en door een keur aan vocale en instrumentale solisten. Greetje deed vol overgave en met enthousiasme haar lijfspreuk eer aan: je ziet dat ze geniet van zingen.
Vóór de pauze brachten Greetje Kauffeld, Humphrey Campbell, Piet Noordijk, Ferdinand Povel, Ack van Rooijen en het orkest een medley met songs van Harold Arlen. Na de pauze waren de solisten Ruud Breuls, Maarten van der Grinten, Peter Nieuwerf, Jan Menu, Adriana Romijn en Humphrey Campbell aan de beurt in diverse combinaties onderling of met orkest of Greetje Kauffeld. Greetje zong daarbij onder andere ‘My man’, ‘The way he makes me feel’, ‘Faling in love with love’, ‘New York state of mind’ en ‘My blue heaven’.
Deze artiesten staan natuurlijk zonder meer garant voor een prachtig concert en dat was het ook. We hebben er heel erg van genoten en het was de reis naar Bussum meer dan waard.
  50

Enschede, Muziekcentrum, Arke Zaal, 29 september 2006

Vóór de pauze speelde Dig d’Diz, bestaande uit Jan Menu (baritonsaxofoon), Maarten van der Grinten (gitaar) en Jan Voogd (contrabas). Wat zij speelden waren voor het grootste deel voor ons onbekende nummers, maar ook de paar bekende waren (bijna) onherkenbaar verpakt. Het was heel apart, knap gespeeld en mooi om te horen.
Na de pauze zong Greetje Kauffeld. Zij werd in eerste instantie begeleid door Cees Slinger (piano), Jan Voogd (contabas) en Joost van Schaik (drums), maar later kwamen ook Maarten van der Grinten en Jan Menu er weer bij. Zij brachten een gevarieerd programma met heel rustige tot zeer swingende nummers. Het voordeel van zo’n kleinere zaal is dat je de artiesten heel goed kunt observeren en goed kunt zien hoe zij met elkaar muziek maken. Behalve van de mooie muziek en de prachtige vertolking door Greetje Kauffeld hebben we ook genoten van het zien hoe deze muzikanten met elkaar werken.

Wageningen, Spiegeltent, 8 september 2006

Dit was het eerste concert van Greetje Kauffeld dat wij bijwoonden. Om te beginnen vond het concert plaats in een heel aparte entourage, het Will Schouten Jazz Paleis ofwel de Spiegeltent die ter gelegenheid van het Rhinetown Jazz Festival bij het theater de Junushoff was neergezet. Het maakte het tot een intiem concert met weinig afstand tussen artiesten en publiek.
Het geluid was heel erg goed, zeker voor zo’n aparte ruimte. Greetje werd begeleid door een viertal voortreffelijke muzikanten en zong een flink aantal mooie liederen. Zij heeft ontegenzeglijk een prachtige stem om dit repertoire te vertolken. Maar wat nog het meest opviel was het enthousiasme waarmee ze dat deed. Alleen al om dit mee te maken was het de moeite waard om naar dit concert te gaan. Je ziet dat haar lijfspreuk (Let me sing and I am happy) helemaal klopt. We hebben heel erg genoten van dit concert.